Himmelske kringler |
|
Lever virkelig opp til navnet! Smelter i munnen!! Lages i to omganger. |
Ingredienser |
|
Del 1:
50 g gjær 4 dl melk 2 krm salt 4 ss sukker ca 15 dl hvetemel
Del 2: 1,5 dl sukker 150 g smør 2 egg
Pensling og pynt: 100 g smelta smør 1 dl sukker 2 ts vaniljesukker |
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37gr. Rør gjæren ut i litt av væsken. Ha i resten sammen med saltet, sukkeret og det meste av melet. Arbeid deigen sammen til den slipper bollen. Dryss på litt mel og sett til heving i i40 min. Rør imens sammen 1,5 dl sukker og 150 g smør hvitt. Rør så inn 2 egg. Arbeid dette godt inn i deigen når den er ferdighevet. Elt inn resten av melet på bakebordet. Form deigen til fingertykke lengder ca 30 cm. Fold dobbelt og vri endene. Etterhev50 minutter. Stek midt iovnen ved 250 gr 6-8 minutter. Pensle de varme kringlene med smør og dypp dem i sukker blandet med vaniljesukker.
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: elsie |
|