Ferskenterte |
|
En utrolig god kake! Må oppleves!! |
Ingredienser |
|
Tertebunn: 150 g hvetemel 75 g smør 3 ss melis 1 egg.
Marsipankrem: 50 g mandler 50 g melis 50 g bløtt smør 1 egg 2 ts hvetemel 2 ss sukker.
Fyll: 8 halve hermetiske fersken 2 egg 3 ss sukker 1 1/4 dl fløte.
Gele: 3 dl ferskenlake 4 plater gelatin |
|
Slik gjør du |
Smøret smuldres i melet. Melis og egg tilsettes og eltes sammen. Hviles i kjøleskapet 1 time. Kjevle til en rund leiv. Legg den i smurt bløtkakeform, 24 cm. Trykk opp i sidene.
KREMEN: Mandlene males, og alt det øvrige blandes i. Fordel det utover deigen i forma.
FYLLET: Legg fersknene oppå mandelkremen med den buede siden opp. Pisk sammen egg, sukker og kremfløte. Hell det over ferskenene. Stek terten ved 190 gr på nederste rille i ca 30 min.
GELE: Bløt gelatinplatene i kaldt vann noen minutter. Varm opp litt av ferskenlaken (0,5 - 1 desiliter) og bland inn gelatinen. Bland med resten av laken. La den stå til kaken er avkjølt og geleen halvstivnet.
Avkjøl terten og hell over halvstivnet gele. OG NYT!!! |
Kilde: elsie |
|