Elsies Valnøttkake |
|
Vidunderlig og helt spesiell kake. En ener på kakebordet! |
Ingredienser |
|
800 g valnøttkjerner 170 g farin 4 eggehviter
FYLL OG PYNT: 4 dl fløte 1 ss pulverkaffe 50 g valnøttkjerner. |
|
Slik gjør du |
Mal valnøttene og bland dem med sukker. Stivpisk eggehvitene og bland med nøtter og sukker. Smør og strø 2 former, ca 22 cm, og hell røren i. Stekes ved 175 g ca 20 min. Avkjøl i formene.
Stivpisk fløten med pulverkaffe. Legg 1/3 av kremen over den ene bunnen. Dryss litt valnøtter over. Legg på den andre bunnen og sprøyt resten av kremen over og rundt kaken. Dryss resten av nøttene over. |
Spesielle egenskaper |
Uten hvetemel |
Kilde: elsie |
|