Rundstykker for morgenfulger |
|
Disse rundstykkene er det mye mat i, og det knaser sprøtt av gresskarfrø og annen fuglemat under tyggingen! Oppskriften er nok til 12 rundstykker. Vi steker i muffinsbrett med plass til 12. Rundstykkene er saftige neste dag også. |
Ingredienser |
Bilde |
1 dl appelsinjuice 4 dl vann 1/2 pk gjær 4 ss rapsolje eller annen olje 0,5 dl linfrø 0,5 dl hirsefrø 1 ts salt 5 dl sammalt, grovt hvetemel 1 dl havregryn ca 3 dl fint hvetemel- has i til slutt, deigen skal være litt løs. Litt gresskarfrø
|
|
|
Slik gjør du |
Varm opp juice og vann til 37 grader. Løs opp gjæren i væsken hvis du bruker fersk gjær.
Tilsett olje, salt, grovt mel, havregryn, hirsefrø og linfrø og elt sammen. Tilsett fint hvetemel, deigen må være litt løsere enn vanlig rundstykkedeig.
Hev under plast til dobbelt størrelse.
Hvis du bruker muffinsbrett smører du med litt olje. Dryss noen gresskarfrø i bunnen av hver form. Fordel deigen i formene. Siden det er lite fint hvetemel, hever de ikke så mye, så det gjør ikke noe om det blir deig opp til kanten av formen. Du kan også trille dem ut hvis du har tid og lyst. Dryss på litt flere gresskarfrø rundt kanten i hver form. Noen faller av etter steking, men de kan bare spises.
Hev igjen ca en halv time. Stekes på 225 grader i ca 20 minutter.
|
Kilde: Kakemonsen.no |
|