Tilbake

Karamellkake med pærer

Ubeskrivelig god kake
Ingredienser  
4 egg
2 dl sukker
1 dl potetmel
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver

FYLL:
3-4 dl ferdig vaniljekrem
1 1/2 dl fløte.

GLASUR:
1 dl sukker
1/2 dl lys sirup
1 1/2 dl fløte
1 boks hermetiske pærer
Ristede mandler.
Slik gjør du
Pisk eggedosis. Sikt inn det tørre og vend forsiktig. Hell røren i en rund form, 24 cm. Stek nederst i ovnen ved 175gr i 35-40 min. Bland vispet fløte i vaniljekremen. Del bunnen i 3 . Dynk med pærelake og legg dem samnmen med kremen imellom lagene.
KARAMELLGLASUR: Bland fløte, sukker og sirup i en kjele, og la det koke uten lokk i ca 15 min. til det begynner å tykne. Prøv med å dyppe en dråpe saus i kaldt vann. Den skal holde formen. Avkjøl litt, og hell den over kaken. Legg på godt avrente pærer og strø ristede mandler over
Kilde: elsie