Karamellkake med pærer |
|
Ubeskrivelig god kake |
Ingredienser |
|
4 egg 2 dl sukker 1 dl potetmel 1 dl hvetemel 1 ts bakepulver
FYLL: 3-4 dl ferdig vaniljekrem 1 1/2 dl fløte.
GLASUR: 1 dl sukker 1/2 dl lys sirup 1 1/2 dl fløte 1 boks hermetiske pærer Ristede mandler. |
|
Slik gjør du |
Pisk eggedosis. Sikt inn det tørre og vend forsiktig. Hell røren i en rund form, 24 cm. Stek nederst i ovnen ved 175gr i 35-40 min. Bland vispet fløte i vaniljekremen. Del bunnen i 3 . Dynk med pærelake og legg dem samnmen med kremen imellom lagene. KARAMELLGLASUR: Bland fløte, sukker og sirup i en kjele, og la det koke uten lokk i ca 15 min. til det begynner å tykne. Prøv med å dyppe en dråpe saus i kaldt vann. Den skal holde formen. Avkjøl litt, og hell den over kaken. Legg på godt avrente pærer og strø ristede mandler over |
Kilde: elsie |
|