Tilbake

Mariaboller

Gammel og velbrukt oppskrift. Fantastisk gode!!
Ingredienser  
VANNBAKKELSRØRE:
3 dl vann
100 g smør
2 dl hvetemel
3 egg
3 dl vann

MØRDEIG:
2 dl hvetemel
3 ss sukker
75 g smør

FYLL:
2 dl vaniljekrem (ferdig)
1 dl fløte
Slik gjør du
Kok opp vann og smør. Tilsett alt melet på en gang. Tilsett ett og ett egg under kraftig visping. Avkjøl. Kjør ingrediensene til mørdeiden til en grynete masse i foodprosessor. La det stå kaldt i 30 min. Legg vannbakkelsrøren med skje i topper på bakepapir. Kjevle mørdeigen, og stikk ut rundinger, ca 7 cm. Legg en mørdeigsrunding forsiktig oppå hver bolle. Stek midt i ovnen ved 200g i 30 min. Avkjøl på rist. Fyll rett før servering! Pisk fløten stiv og vend inn vaniljekremen. Klipp et lite hull på undersiden og sprøyt inn krem. Dryss litt melis over.
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat
Kilde: elsie