Mariaboller |
|
Gammel og velbrukt oppskrift. Fantastisk gode!! |
Ingredienser |
|
VANNBAKKELSRØRE: 3 dl vann 100 g smør 2 dl hvetemel 3 egg 3 dl vann
MØRDEIG: 2 dl hvetemel 3 ss sukker 75 g smør
FYLL: 2 dl vaniljekrem (ferdig) 1 dl fløte
|
|
Slik gjør du |
Kok opp vann og smør. Tilsett alt melet på en gang. Tilsett ett og ett egg under kraftig visping. Avkjøl. Kjør ingrediensene til mørdeiden til en grynete masse i foodprosessor. La det stå kaldt i 30 min. Legg vannbakkelsrøren med skje i topper på bakepapir. Kjevle mørdeigen, og stikk ut rundinger, ca 7 cm. Legg en mørdeigsrunding forsiktig oppå hver bolle. Stek midt i ovnen ved 200g i 30 min. Avkjøl på rist. Fyll rett før servering! Pisk fløten stiv og vend inn vaniljekremen. Klipp et lite hull på undersiden og sprøyt inn krem. Dryss litt melis over. |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat |
Kilde: elsie |
|