Tilbake

Mørk hemmelighet II

En fantasifull og vidunderlig dessert. Vi foretrekker den uten rosiner, men det er sikkert en smaksak.
Ingredienser  
1 plate kokesjokolade
3 dl melk
5 pl gelatin

FROMASJ
4 pl gelatin
2 1/2 dl kremfløte
1 liten boks ananas
3 ss valnøtter
3 ss rosiner (kan sløyfes)

1 dl kremfløte til pynt.
Slik gjør du
Løs sjokoladen opp i varm melk
Bløt gelatinen i kaldt vann i 5 min. Klem ut vannet, klipp gelatinen i biter og la den løses opp i den varme sjokoladen. Hell sjokoladeblandingen i en form og sett den kaldt. Når den begynner å stivne, dreies formen rundt til alt er stivnet og formen dekket innvendig med sjokolade. Avkjøl. Legg gelatinen til fromasjen i bløt i kaldt vann i 5 min, pisk kremfløten med sukker og tilsett småskåret ananas, hakkede nøtter og evt rosiner. Hell vannet fra gelatinen, og løs den opp i 1/2 dl kokende vann. Rør det forsiktig inn i blandingen. Fyll fromasjen i sjokoladeformen. Avkjøles og hvelves på serveringsfat. Pynt med krem.
Kilde: elsie