Mørk hemmelighet II |
|
En fantasifull og vidunderlig dessert. Vi foretrekker den uten rosiner, men det er sikkert en smaksak. |
Ingredienser |
|
1 plate kokesjokolade 3 dl melk 5 pl gelatin
FROMASJ 4 pl gelatin 2 1/2 dl kremfløte 1 liten boks ananas 3 ss valnøtter 3 ss rosiner (kan sløyfes)
1 dl kremfløte til pynt.
|
|
Slik gjør du |
Løs sjokoladen opp i varm melk Bløt gelatinen i kaldt vann i 5 min. Klem ut vannet, klipp gelatinen i biter og la den løses opp i den varme sjokoladen. Hell sjokoladeblandingen i en form og sett den kaldt. Når den begynner å stivne, dreies formen rundt til alt er stivnet og formen dekket innvendig med sjokolade. Avkjøl. Legg gelatinen til fromasjen i bløt i kaldt vann i 5 min, pisk kremfløten med sukker og tilsett småskåret ananas, hakkede nøtter og evt rosiner. Hell vannet fra gelatinen, og løs den opp i 1/2 dl kokende vann. Rør det forsiktig inn i blandingen. Fyll fromasjen i sjokoladeformen. Avkjøles og hvelves på serveringsfat. Pynt med krem. |
Kilde: elsie |
|