Ananaskake II |
|
En sikker vinner!! ! |
Ingredienser |
|
Bunn: 50 g meierismør 4 egg 100 g sukker 80 g hvetemel 60 g potetmel 1 ts bakepulver 2 ts romdråper
100g kokosmasse
Ananaskrem: 10 pl gelatin 1 dl kokende vann 4 eggeplommer 125 g sukker 2 dl ananasjuice 35 g potetmel 6 ts rom (kan sløyfrs) 3 dl kremfløte |
|
Slik gjør du |
Smelt smør og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Tilsett rom og smør. Fyll en smurt og strødd form, 24 cm. Stekes midt i ovnen ved 180 gr i ca 30 min. Brun kokosmasse i en tørr stekepanne mens du rører gogt, til den er svakt gyllen. Avkjøl. La gelatinen ligge i kaldt vann i 5 min. Rør eggeplommer og sukker sammen i en kjele. Rør godt mens det varmes opp od det tykner. DET MÅ IKKE KOKE. Rør potetmelet ut i ananasjuicen, og hell det i den tykke sausen. Gi sausen et lite oppkok under omrøring. Ta sausen av platen. Klem vannet av gelatinen og ha det i den kokende sausen. Rør så gelatinen løser seg opp. Tilsett rom. Avkjøl litt. Visp kremfløten til luftig krem og bland inn i ananassausen. Del bunnen i tre lag. Fyll og pynt med ananaskremen. Ha tilslutt den gylne kokosmassen over hele kaken. |
Kilde: elsie |
|