Tilbake

Ananaskake II

En sikker vinner!! !
Ingredienser  
Bunn:
50 g meierismør
4 egg
100 g sukker
80 g hvetemel
60 g potetmel
1 ts bakepulver
2 ts romdråper

100g kokosmasse

Ananaskrem:
10 pl gelatin
1 dl kokende vann
4 eggeplommer
125 g sukker
2 dl ananasjuice
35 g potetmel
6 ts rom (kan sløyfrs)
3 dl kremfløte
Slik gjør du
Smelt smør og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Tilsett rom og smør. Fyll en smurt og strødd form, 24 cm. Stekes midt i ovnen ved 180 gr i ca 30 min.
Brun kokosmasse i en tørr stekepanne mens du rører gogt, til den er svakt gyllen. Avkjøl.
La gelatinen ligge i kaldt vann i 5 min. Rør eggeplommer og sukker sammen i en kjele. Rør godt mens det varmes opp od det tykner. DET MÅ IKKE KOKE. Rør potetmelet ut i ananasjuicen, og hell det i den tykke sausen. Gi sausen et lite oppkok under omrøring. Ta sausen av platen. Klem vannet av gelatinen og ha det i den kokende sausen. Rør så gelatinen løser seg opp. Tilsett rom. Avkjøl litt. Visp kremfløten til luftig krem og bland inn i ananassausen. Del bunnen i tre lag. Fyll og pynt med ananaskremen. Ha tilslutt den gylne kokosmassen over hele kaken.
Kilde: elsie