Selskapskake II |
|
Når du skal male mandelene bruk håndkvern, da får du beste resultatet. |
Ingredienser |
|
5 eggeplommer 250 g melis 250 g malte mandler 1 ss hvetemel 2 toppede ts. bakepulver 5 eggehviter
9 dl fløte 4 ss sukker 1 ss vaniljesukker 2 plater melkesjokolade (400gr.) mokkabønner |
|
Slik gjør du |
Eggeplommer og melis piskes godt til eggedosis. Bland bakepulver i hvetemelet og ha det i mandelmassen, så har du det i eggedosisen. 5 eggehviter piskes stive, bland det forsiktig i eggedosisen. Stek kaken i 26 cm form på nest nederste rille på 200 grader og i 40 til 45 min. Avkjøl. Pisk fløte med 4 ss sukker og 1 ss vaniljesukker til krem. Rasp melkesjokoladen ha i kremen. Del kakebunnen i to og legg ett lag krem mellom og resten opppå kaken. Pyntes med mokkabønner. |
Kilde: Ingunn Helen:)) |
|