Tilbake

Norrøn skuffekake

Den blir enda bedre om du ikke lager deigen for tynn. Og legger små klatter av vaniljekrem på kaken. Da synker ikke vaniljekremen til bunnen. Men den er også god uten.
Ingredienser  
4 egg
7 dl sukker
3,5 dl melk
300 g smør
10 dl hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i en stor bakebolle. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis inn i eggedosisen.

Hell deigen i en stor bakepapir kledd langpanne (30x40 cm). Strø over masse sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 gr c i 20-30 min. Del kaken i firkanter. Løft firkantene ut av formen med en stekespade.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Velegnet til frysing
Kilde: Kakebakeren