Norrøn skuffekake |
|
Den blir enda bedre om du ikke lager deigen for tynn. Og legger små klatter av vaniljekrem på kaken. Da synker ikke vaniljekremen til bunnen. Men den er også god uten. |
Ingredienser |
|
4 egg 7 dl sukker 3,5 dl melk 300 g smør 10 dl hvetemel 4 ts bakepulver 4 ts vaniljesukker |
|
Slik gjør du |
Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i en stor bakebolle. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis inn i eggedosisen.
Hell deigen i en stor bakepapir kledd langpanne (30x40 cm). Strø over masse sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 gr c i 20-30 min. Del kaken i firkanter. Løft firkantene ut av formen med en stekespade. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Velegnet til frysing |
Kilde: Kakebakeren |