Tilbake

Verdens nydeligste ostekake!

Kaka blir lekker hvis du legger noen bær i midten på kaka før geleèn haes på. Det kan også brukes annen type gele, men hvis du bruker grønn gele, så husk at geleèn ikke stivner hvis toppen blir pyntet med bær.
Ingredienser  
Bunn: 2 pk gjende caramellkjeks (kan å bruke vanlig gjende kjeks, men bruk da ca 1 1/2 pk)
ca 115 gr smeltet margarin

Fyll: 1 boks fløte
1 boks rømme
200 gr naturell smørost
110 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 pk sitron gele

Topp: 1 pk sitron gele
Slik gjør du
Kok en pk sitron gele med kun 2,5 dl vann. Sett den til avkjøling. Knus kjeksen med en stavmikser, og bland i det smeltede smøret. Ha blandingen over i en 24 cm rundform. Klem utover kjeksblandingen, men ikke klem for hardt, da blir bunnen for hard.
Sett formen i kjøleskap til avkjøling.
Stivpisk fløten, tilsett rømme, smørosten, melisen og vaniljesukkeret. Pisk det hele fri for klumper. Tilsett så geleèn. Pass på at geleèn ikke er blitt stiv, det er nok å avkjøle den på benken. Den blir fortere stiv når den er kokt med halv vannmengde.
Ha hele blandingen over kjeksbunnen. Avkjøles i kjøleskap i ca 2 timer.
Kok en pakke med sitrongele etter anvisningen på pakken, avkjøl, haes over kaka etter at fyllet har stivnet.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Tone