Veronicas daimiskake |
|
Kaken må stå fryst i minst 6 timer, og flyttes over i kjøleskap 1 time før servering. Vanlig str. på rund kakeform. |
Ingredienser |
|
Bunn:
175 g sukker 175 g kokosmasse 6 eggehviter 1 plate kokesjokolade
Iskrem:
125 g sukker 5 dl kremfløte 5 plater gelatin 6 eggeplommer 2 Daim ca 1/2 dl kokende vann
Pynt:
Vispet kremfløte 1 hakket Daim sjokolade |
|
Slik gjør du |
Bunn: Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen. Bland i sjokolade og kokos. Legg bakepapir i bunnen på den smurte formen, hell i massen og stek kaken.
Steketid: Rund kakeform, 175 C i ca 35 min.
Iskrem: La gelatin ligge i kaldt vann i 10 min. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp fløten til en luftig krem. Klem vannet av gelatinen og rør inn ca 1/2 dl kokende vann. Bland den lett avkjølte gelatinen i eggedosisen. Tilsett kremen og det meste av Daimen. Hell isblandingen over den ferdigstekte kakebunnen i formen og la kaken stå fryst i minst 6 timer. Flytt kaken over i kjøleskap 1 time før servering. Løsne den fra bunnen, fjern papiret og sett kaken på fat. Pynt med krem og daim.
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Uten hvetemel, Velegnet til frysing |
Kilde: Veronica |
|