Tilbake

Veronicas daimiskake

Kaken må stå fryst i minst 6 timer, og flyttes over i kjøleskap 1 time før servering. Vanlig str. på rund kakeform.
Ingredienser  
Bunn:

175 g sukker
175 g kokosmasse
6 eggehviter
1 plate kokesjokolade

Iskrem:

125 g sukker
5 dl kremfløte
5 plater gelatin
6 eggeplommer
2 Daim
ca 1/2 dl kokende vann

Pynt:

Vispet kremfløte
1 hakket Daim sjokolade
Slik gjør du
Bunn:
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten av vispingen.
Bland i sjokolade og kokos. Legg bakepapir i bunnen på den smurte formen, hell i massen og stek kaken.

Steketid:
Rund kakeform, 175 C i ca 35 min.

Iskrem:
La gelatin ligge i kaldt vann i 10 min. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp fløten til en luftig krem.
Klem vannet av gelatinen og rør inn ca 1/2 dl kokende vann. Bland den lett avkjølte gelatinen i eggedosisen. Tilsett kremen og det meste av Daimen.
Hell isblandingen over den ferdigstekte kakebunnen i formen og la kaken stå fryst i minst 6 timer.
Flytt kaken over i kjøleskap 1 time før servering.
Løsne den fra bunnen, fjern papiret og sett kaken på fat.
Pynt med krem og daim.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Uten hvetemel, Velegnet til frysing
Kilde: Veronica