Tilbake

Sjokoladekake med appelsin

Enkel, god sjokoladekake. Liker du ikke appelsin, kan det sløyfes. Passer supert til bursdagskake til barna.
Ingredienser  
6 egg
5 dl sukker
200 g. margarin - smelta
3 dl. H-melk
ca 8 dl hvetemel
4 tsj bakepulver
4 ss. kakao
Skall av en appelsin
Saft av en appelsin

Glasur:
200 g myk margarin
nesten en pk melis
3 ss kakao
1/4 kopp sterk kaffe
saft og skall av en appelsin
Slik gjør du
Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
Bland melet med bakepulver og kakao.
Smelt margarinen og bland med melk og appelsinsaft og skall.
Når dosisen er ferdigpisket, tilsettes først litt av melblandingen (dette for at røra ikke skal sprekke)
Tilsett litt av melkeblandingen, og melblandingen vekselsvis til alt er rørt inn.

Stek i stor form (brødform) på 180 grader i ca 25-30 min. Alt etter hvor sterk varme din ovn avgir. Avkjøl.

Alle ingrediensene til glasuren røres sammen. Bre glasuren over kaken når kaken er helt kald.

Du trenger ikke pynt på kaken om du bruker appelsin i den. Lager du den uten appelsin, blir den flott om du skjærer den i fine ruter og legger en non stop på hver rute.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Stor langpanne, Velegnet til frysing
Kilde: Elin_J