Sjokoladekake med appelsin |
|
Enkel, god sjokoladekake. Liker du ikke appelsin, kan det sløyfes. Passer supert til bursdagskake til barna. |
Ingredienser |
|
6 egg 5 dl sukker 200 g. margarin - smelta 3 dl. H-melk ca 8 dl hvetemel 4 tsj bakepulver 4 ss. kakao Skall av en appelsin Saft av en appelsin
Glasur: 200 g myk margarin nesten en pk melis 3 ss kakao 1/4 kopp sterk kaffe saft og skall av en appelsin |
|
Slik gjør du |
Pisk egg og sukker hvitt og luftig. Bland melet med bakepulver og kakao. Smelt margarinen og bland med melk og appelsinsaft og skall. Når dosisen er ferdigpisket, tilsettes først litt av melblandingen (dette for at røra ikke skal sprekke) Tilsett litt av melkeblandingen, og melblandingen vekselsvis til alt er rørt inn.
Stek i stor form (brødform) på 180 grader i ca 25-30 min. Alt etter hvor sterk varme din ovn avgir. Avkjøl.
Alle ingrediensene til glasuren røres sammen. Bre glasuren over kaken når kaken er helt kald.
Du trenger ikke pynt på kaken om du bruker appelsin i den. Lager du den uten appelsin, blir den flott om du skjærer den i fine ruter og legger en non stop på hver rute. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Stor langpanne, Velegnet til frysing |
Kilde: Elin_J |