Spansk potetbrød med anis |
|
Et luftig brød med sprø skorpe. Melmengden kan varieres etter hvor fuktige potetene er. Server brød til f.eks. krydret pølse og oliven. |
Ingredienser |
|
250 g kokte, kalde mosede poteter 75 g hvete helkorn 1 dl vann 50 g smør/margarin 1 1/2 dl lettmelk 35 g gjær 1 ss salt 1 ss honning 2 ss knuste anisfrø 400-500 g hvetemel |
|
Slik gjør du |
Ha hvetekorn, vann og smør i en kjele og kok opp. Tilsett melken og avkjøl til det er lunkent (37 gr.C). Løs gjæren opp i lunken væske, tilsett poteter, salt, honning og anis samt halvparten av melet. Elt deigen og tilsett mer etter behov. Deigen skal vere myk og smidig. La den heve tildekket på eit lunt sted ca. 1 time. Elt deigen og form til et rundt brød som legges på bakepapir. Etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Pensle med olivenolje og stek ved 175 gr.C, ca. 50 minutter på nederste rille i ovnen. Bank under brødet for å kjenne om det er ferdig. Hører du en hul lyd er brødet stekt.
Avkjøl på rist.
|
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: bakeren |
|