Sans Rival |
|
Dette er en fransk klassiker av de "store". Kjempegod kake som krever litt jobb. |
Ingredienser |
|
Bunn: 250 g mandler 300 g sukker 2 1/2 dl eggehvite
Smørkrem: 250 g smør 3 eggeplommer 1 dl vann 1 dl sukker
Krokan: 150 g sukker 75 g hakkede mandler |
|
Slik gjør du |
Pisk eggehvitene helt stive og bland inn malte mandler og sukker. Stek tre like store bunner - avlange, runde eller hjerteformede. Jeg lager dem avlange, ca 30x20 cm. Stek bunnene ved 200gr. varme ca 10 min eller til de har fått lysebrun farve. Kok opp vann og sukker og hell det forsiktig i en tynn stråle kokende over eggeplommene mens du pisker godt. Pisk kremen stiv og kald. Rør smøret hvitt og ha det i eggedosisen litt etter litt. Fyll smørkrem og krokan mellom lagene og oppå kaken. Pynt kaken med farvede marsipanbånd rundt sidene og ytterst oppå kaken (skal være grønn) og event. noen marsipanroser. Krokan: Brun sukker og hakkede mandler. Hell massen ut på en smurt stekeovns plate. Avkjøl og finknus krokanen med et kjevle.
|
Kilde: Gerd Nyvoll |
|