Tilbake

Sans Rival

Dette er en fransk klassiker av de "store". Kjempegod kake som krever litt jobb.
Ingredienser  
Bunn:
250 g mandler
300 g sukker
2 1/2 dl eggehvite

Smørkrem:
250 g smør
3 eggeplommer
1 dl vann
1 dl sukker

Krokan:
150 g sukker
75 g hakkede mandler
Slik gjør du
Pisk eggehvitene helt stive og bland inn malte mandler og sukker. Stek tre like store bunner - avlange, runde eller hjerteformede. Jeg lager dem avlange, ca 30x20 cm. Stek bunnene ved 200gr. varme ca 10 min eller til de har fått lysebrun farve.
Kok opp vann og sukker og hell det forsiktig i en tynn stråle kokende over eggeplommene mens du pisker godt. Pisk kremen stiv og kald. Rør smøret hvitt og ha det i eggedosisen litt etter litt. Fyll smørkrem og krokan mellom lagene og oppå kaken. Pynt kaken med farvede marsipanbånd rundt sidene og ytterst oppå kaken (skal være grønn) og event. noen marsipanroser.
Krokan: Brun sukker og hakkede mandler. Hell massen ut på en smurt stekeovns plate. Avkjøl og finknus krokanen med et kjevle.
Kilde: Gerd Nyvoll