Vaniljeblåbær i lakrissving |
|
Den som prøver vinner |
Ingredienser |
|
Bruk standard bolledeig, eks kakemonsens egen oppskrift.
Anis Vaniljekrem Blåbærsyltetøy |
|
Slik gjør du |
Lag deig men erstatt kardemomme med 1-2 ts malt anis (smaker lakris), jeg bruker 1,5 pose rød tørrgjær(mye bedre til søt gjærbakst) til 1 kg mel. Det er ellers en fordel å ha kjøkkenmaskin til gjærbakst. Luftige boller trenger å bli knadd leeeenge. Jeg elter deigen minimum 7 min i maskin. Deigen heves 30 min.
Rull deigen ut som til skillingsboller Smør godt med blåbærsyltetøy og bre over vaniljekrem (ferdigkjøpt) Rull sammen og del i boller, nb husk å etterheve min 30
Stekes som vanlig skillingsboller. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: evs |
|