Enkel og god ostekake |
|
FORSLAG TIL SMAK OG PYNT!
Appelsingelè - hermetiske mandariner,
Sitrongelè - hermetiske kirsebær,
Skogsbærgelè - bjørnebær,
Jordbærgelè - jordbær ( godt om sommeren),
Eller hva "kokken" måtte ønske
|
Ingredienser |
|
200 g Digestivekjeks 75-100 g margarin 1 bx Philadelfiaost 1 dl sukker 1 pk gelè 3 dl vann 1/3 l kremfløte Pynt |
|
Slik gjør du |
Knus kjeks og bland i smeltet smør, ha blandingen i en springform(ca 22-24 cm) uten bunn, rett på kakefatet. Settes kaldt mens kremen lages. Rør sammen ost og sukker til en myk konsistens. Kok opp vann og bland i gelèpulveret, avkjøles til det er fingervarmt. Pisk kremfløten stiv. Bland osten, gelèen og kremen godt sammen og ha blandingen over kjeksbunnen. Settes kaldt i 3 timer Løsne ringen med en tynn kniv og pynt med valgfri pynt. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: sissel |
|