Festivalkake |
|
|
Ingredienser |
|
4 egg 240 gr. (2 1/2 dl.) sukker 180 gr. (3 dl.) hvetemel 1 ts bakepulver 3 ss kakao 1 dl kokende vann
FYLL: 1 pose vaniljekrempulver 2,5 dl melk (ihht oppskrift på vaniljekremposen) 4-5 dl. kremfløte hermetiske pærer
|
|
Slik gjør du |
Rund form (24 cm.) 180 grader i 35-40 min. nederste rille. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel, bakepulver og kakao. Tilsett vann og rør alt lett sammen. Fyll røren i smurt form og sett formen straks i ovnen. Stekes og avkjøles.
Del kaken i tre lag. Dynk med litt pærelake. Lag vaniljekrem. Pisk krem av fløten. Fyll kaken med vaniljekrem blandet med halvparten av fløtekremen og pærebiter. Pyntes med fløtekrem og pærer. |
Kilde: Torild |
|