Tilbake

Festivalkake

Ingredienser  
4 egg
240 gr. (2 1/2 dl.) sukker
180 gr. (3 dl.) hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss kakao
1 dl kokende vann

FYLL:
1 pose vaniljekrempulver
2,5 dl melk (ihht oppskrift på vaniljekremposen)
4-5 dl. kremfløte
hermetiske pærer
Slik gjør du
Rund form (24 cm.) 180 grader i 35-40 min. nederste rille. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel, bakepulver og kakao. Tilsett vann og rør alt lett sammen. Fyll røren i smurt form og sett formen straks i ovnen. Stekes og avkjøles.

Del kaken i tre lag. Dynk med litt pærelake. Lag vaniljekrem. Pisk krem av fløten. Fyll kaken med vaniljekrem blandet med halvparten av fløtekremen og pærebiter. Pyntes med fløtekrem og pærer.
Kilde: Torild