Tilbake

Kringle med makronfyll

Ingredienser  
5 dl melk
100 g smør/margarin
1 pk gjær (50 g)
1 ts salt
100 g sukker
ca. 800 g hvetemel
1 ts kardemomme

Fyll:
1 pk Freia Makronfyll
3 ss kokende vann
Slik gjør du
1. Smelt smør/margrin, ha i melken og varm opp til ca. 37 grader.
2. Tilsett gjær og løs den i væsken.
3. Elt så inn salt, sukker, hvetemel og kardemomme (juster med hvetemel om deigen blir for løs).
4. Hev til dobbelt størrelse på et lunt sted (ca. 40 min).
5. Deigen trilles i to lange pølser og kjevles til rektangulæreleiver (ca. 20 cm brede).
6. Bland Freia Makronfyll med 3 ss kokende vann. Legg en stripe med makronfyll langs midten av leivene og rull sammen.
7. Legg dem med skjøten ned på en smurt stekeplate og form dem til en kringle eller to stenger. Etterhev til dobbelt størrelse.
8. Pensle med egg, melk eller vann og strø over skivede mandler.
9. Stek kringlen gylden nederst i ovnen ved 185 grader i ca. 30 min.
10.Kan ha utblandet melis over.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: Heidi Kristine