Tilbake

Djevlematkake

Ingredienser Bilde
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 2/3 dl kakaopulver
3 1/4 dl sukker
125 g smør, mykt
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl rømme
3 egg, lett pisket
2 dl kremfløte, pisket

Sjokoladeglasur:
50 g mørk kokesjokolade
25 g smør
3 ts melis
Djevlematkake
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle en dyp 20 cm rund springform med olje eller smeltet smør. Sikt mel, bakepulver, natron og kakaopulver ned i en stor bakebolle. Tilsett sukker, smør, melk og rømme. Pisk i 1 min med middels fart til alt er blandet.

2. Tilsett egg, øk til kraftig pisking og pisk i 4 min til deigen er glatt og kremaktig. Hell den i formen og stek i 1 time, eller til den er gjennomstekt. Kontroller med prøvepinne. Kaken på bildet er stekt i 24 cm form og stekte i 1 1/2 time. Ta kaken ut av ovnen og la den stå i formen i 10 min før den legges på bakerist.

3. Sjokoladeglasur:
Bland sjokolade og smør i en liten ildfast bolle. Sett den over vannbad og rør til alt er smeltet, godt blandet og jevnt. Sikt inn melis, litt om gangen, og rør glasuren glatt.

4. Når kaken er helt avkjølt, deles den i to med brødkniv. Fordel pisket krem på det ene laget, og legg legg det andre laget over som lokk. Spre glasuren jevnt over lokket.

NOTE: Det er viktig at den smeltede sjokoladen ikke kommer i kontakt med vann eller damp. Da blir den grynet og umulig å arbeide med. Hvis dette hender må du kassere sjokoladen og begynne på nytt.
Kilde: Heidi Kristine