Tilbake

Karamellkake/el cappucinokake

Denne oppskriften er egentlig en sjokoladekake,ble litt lei av den og fant ut at det gikk sikkert ann å finne noe annnet og tilsette istede for kakao. Først byttet jeg ut med karamellsaus,den ble godt mottatt. Fant ut at jeg ville prøve noe annet og brukte cappuchinopulver og det ble en succes.
Ingredienser  
4 egg
4 kopper sukker
300 smør smeltes
2 kopper melk el 1,5 kopp melk og 0,5 kopp sterk kaffe
6 kopper mel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss karamellsaus, el 3 poser capucchinopulver røres ut i melken

Topping
100 smør smeltes og avkjøles. Ha i 2 ss karamellsaus,1ss kaffe el 2 ps capuccinopulver. Tilsett ca 300 gr melis.
Haes på kaken når den er varm. Kaken blir best å spise etter å ha stått en eller to dager.
Slik gjør du
Visp egg og sukker lett sammel, ha i alt det tørre. Rør inn melk og smør tilsatt karamellsaus eller cappucinopulver. Jeg pleier å smelte smøret og ha i melk og evt. kaffe, da får blandingen passe temperatur.
Kaken stekes i langpanne i ca 20 min ovnen på 200 grader. Kjenn med en pinne om den er sterk. Avkjøl før du tar på glasuren.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: Kari Elise