Oreokake II |
|
Brukte 26 cm springform, men 24 er helt greit det også.
Heller noen for mange kjeks, enn for få :) |
Ingredienser |
|
Ingredienser: 450 g Oreo Cookies 100 g smeltet smør 2 pk. tine naturell ost 2,5 dl melis 3,5 dl Menkomel whipping 2,5 spiseskjeer sukker 1 pose sjokolademousse Toro 3 dl melk til moussen, bruker å blande hel- og lettmelk.
|
|
Slik gjør du |
- 1/4 del av Oreokjeksene brekkes opp i småbiter i en skål. Sett til side. - Putt resten av kjeksen i en pose og smuldre dem opp til veldig små biter. - Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle - Bland det godt til det kan smøres ut i en 26 cm springform - Miks kremost og melis med en mikser så det blir en luftig, kremete masse - Pisk Menkomel med sukker til en stiv krem - Bruk ca ½ den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i ostemassen - Smør massen over kakebunnen - Legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side - Sett i kjøleskap 30 minutter. - Miks opp sjokolademoussen i henhold til pakningen - Rør inn de siste kakebitene i moussen - Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time - Legg et lag med krem på toppen til slutt - Pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus! - La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer - Best blir den om den står nesten et døgn før man løsner formen og spiser - Kan også fryses til iskake.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: Bakerinnen |
|