Tilbake

Oreokake II

Brukte 26 cm springform, men 24 er helt greit det også. Heller noen for mange kjeks, enn for få :)
Ingredienser  
Ingredienser:
450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. tine naturell ost
2,5 dl melis
3,5 dl Menkomel whipping
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen, bruker å blande hel- og lettmelk.

Slik gjør du
- 1/4 del av Oreokjeksene brekkes opp i småbiter i en skål. Sett til side.
- Putt resten av kjeksen i en pose og smuldre dem opp til veldig små biter.
- Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle
- Bland det godt til det kan smøres ut i en 26 cm springform
- Miks kremost og melis med en mikser så det blir en luftig, kremete masse
- Pisk Menkomel med sukker til en stiv krem
- Bruk ca ½ den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i ostemassen
- Smør massen over kakebunnen
- Legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side
- Sett i kjøleskap 30 minutter.
- Miks opp sjokolademoussen i henhold til pakningen
- Rør inn de siste kakebitene i moussen
- Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time
- Legg et lag med krem på toppen til slutt
- Pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!
- La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer
- Best blir den om den står nesten et døgn før man løsner formen og spiser
- Kan også fryses til iskake.
Spesielle egenskaper
Skal ikke i stekeovn
Kilde: Bakerinnen