Tilbake

Nøttekake med vaniljefromasj og friske frukter

Ingredienser Bilde
3 egg
2 1/2 dl sukker
100 gr hasselnøtter
150 gr mandler
1 ss hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Friske frukter.

Vanliljefromasj:

6 eggeplommer
100 g sukker
5 dl fløte
1 vanniljestang
2 dl kremfløte

1 pk gele
Nøttekake med vaniljefromasj og friske frukter
Slik gjør du
Nøttebunn:

Egg og sukker piskes til eggedosis.
Hasselnøtter og mandler hakkes og blandes i eggedosisen.
Hvetemel og bakepulver siktes på.
Stek ved 180 grader - ca 40 min.

Frukt:
Hakk opp frukter av eget valg, her er det brukt moreller, jordbær, blåbær, bringebær og rips, om nødvendig strø litt melis over og la frukten trekke litt i en skål.


Vaniljefromasj:
Skrap vaniljefrø fra vaniljestang og tilsett 5dl fløte.Tilsett vaniljestang og varm opp. Fjern så vaniljestang.
Pisk eggeplommene med sukker til eggedosis. Tilsett den varme fløten.
Kok opp under omrøring i en kasserolle. Tas av og røres til den er kald, tilsett så 2 dl pisket krem.

Tilbered 1 pk gele (Ikke hurtiggele. Her er det brukt jordbær.), med halvparten av vesken som beskrevet, bruk gjerne saften av fruktene som allerede står og trekker. Når geleen begynner å bli lunken, tilsettes den vanlijekremen.

Sett nøttebunn, legg rikelig med hakkede frukter på nøttebunnen og hell over vaniljefromasj. Sett så kaken til kjøling i kjøleskap til den er stiv. Før servering pyntes kaken med friske bær, og om ønskelig kan det strøs over litt melis.
Kilde: Venke (oppskrift og foto)