Nøttekake med vaniljefromasj og friske frukter |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
3 egg 2 1/2 dl sukker 100 gr hasselnøtter 150 gr mandler 1 ss hvetemel 1 1/2 ts bakepulver
Friske frukter.
Vanliljefromasj:
6 eggeplommer 100 g sukker 5 dl fløte 1 vanniljestang 2 dl kremfløte
1 pk gele
|
|
|
Slik gjør du |
Nøttebunn:
Egg og sukker piskes til eggedosis. Hasselnøtter og mandler hakkes og blandes i eggedosisen. Hvetemel og bakepulver siktes på. Stek ved 180 grader - ca 40 min.
Frukt: Hakk opp frukter av eget valg, her er det brukt moreller, jordbær, blåbær, bringebær og rips, om nødvendig strø litt melis over og la frukten trekke litt i en skål.
Vaniljefromasj: Skrap vaniljefrø fra vaniljestang og tilsett 5dl fløte.Tilsett vaniljestang og varm opp. Fjern så vaniljestang. Pisk eggeplommene med sukker til eggedosis. Tilsett den varme fløten. Kok opp under omrøring i en kasserolle. Tas av og røres til den er kald, tilsett så 2 dl pisket krem.
Tilbered 1 pk gele (Ikke hurtiggele. Her er det brukt jordbær.), med halvparten av vesken som beskrevet, bruk gjerne saften av fruktene som allerede står og trekker. Når geleen begynner å bli lunken, tilsettes den vanlijekremen.
Sett nøttebunn, legg rikelig med hakkede frukter på nøttebunnen og hell over vaniljefromasj. Sett så kaken til kjøling i kjøleskap til den er stiv. Før servering pyntes kaken med friske bær, og om ønskelig kan det strøs over litt melis.
|
Kilde: Venke (oppskrift og foto) |
|