Tilbake

Blåbærkake II

Oppskriften til denne utsøkte bærkaken stammer visstnok fra Sverige. Den kan like gjerne bakes med tyttebær som med blåbær. Kan også anbefale en blanding av blåbær, rips og bringebær. Om du ikke har ferske bær kan dypfryste bær også brukes. Husk å minske sukkermengden hvis bærene er tørrsukrede. Serveres lett avkjølt - gjerne med rømme (perfekt) eller vaniljeis til.
Ingredienser  
1 egg
1 1/2 dl farin
4 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
150 g smeltet smør/margarin
1/2 liter blåbær (ca 250 g)
1 dl farin (til å strø over bærene)
Slik gjør du
Visp egg og sukker slik at det blir luftig. Tilsett smør, mel og bakepulver.

Ha deigen i en godt smurt form som er drysset med brødrasp og jevn kantene.

Hell bærene over, men ikke helt ut til kanten. Forsøk å la det være en kant rundt. Strø sukker over bærene.

Stek kaken ved 175 gr. La den stå på rist på nederste rille i ovnen. Det tar ca. 25 minutter. Serveres lett avkjølt som dessert eller bare til kaffen.
Kilde: Nils