Bløtkake med høstens tyttebær |
|
Denne må bare smakes!! |
Ingredienser |
|
SUKKERBRØD: 6 egg 2 dl sukker 3 dl hvetemel 3 ts bakepulver
FYLL: 4 dl kakefyll-vanilje (kaldrørt) 4,5 dl kremfløte 3-4 dl rørt tyttebær (om ønskelig kan du tilsette ca 1 dl sukker) 6 dl kremfløte
Bær på kvist til pynt, evt. løse bær. |
|
Slik gjør du |
Egg og sukker piskes til eggedosis. Tilsett siktet mel og bakepulver. Stekes i 26/28 cm kakeform 180 gr. i 35 min.
Kakefyllet piskes m/ 4 dl melk (Freia kakefyll m/ vaniljesmak)
4,5 dl kremfløte piskes og blandes m/vaniljekremen, så tilsettes det rørte tyttebærsyltetøyet, men hold av 1 dl til dynking. Bland forsiktig. Kaken deles i tre lag. Bunnene dynkes med 1 dl syltetøy og fyllet fordeles mellom lagene. 6 dl kremfløte piskes. Litt smøres på og rundt kaken og resten sprøytes med pose med tyll, i fint mønster på kaken. Legg en kvist med tyttebær eller to + noen løse bær til pynt.
|
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: Laila Å |
|