Tilbake

Bløtkake med høstens tyttebær

Denne må bare smakes!!
Ingredienser  
SUKKERBRØD:
6 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
3 ts bakepulver

FYLL: 4 dl kakefyll-vanilje (kaldrørt)
4,5 dl kremfløte
3-4 dl rørt tyttebær (om ønskelig kan du tilsette ca 1 dl sukker)
6 dl kremfløte

Bær på kvist til pynt, evt. løse bær.
Slik gjør du
Egg og sukker piskes til eggedosis. Tilsett siktet mel og bakepulver. Stekes i 26/28 cm kakeform 180 gr. i 35 min.

Kakefyllet piskes m/ 4 dl melk (Freia kakefyll m/ vaniljesmak)

4,5 dl kremfløte piskes og blandes m/vaniljekremen, så tilsettes det rørte tyttebærsyltetøyet, men hold av 1 dl til dynking. Bland forsiktig.
Kaken deles i tre lag. Bunnene dynkes med 1 dl syltetøy og fyllet fordeles mellom lagene.
6 dl kremfløte piskes. Litt smøres på og rundt kaken og resten sprøytes med pose med tyll, i fint mønster på kaken.
Legg en kvist med tyttebær eller to + noen løse bær til pynt.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Laila Å