Multeterte |
|
Alle slags bær kan brukes i stedet for multer. |
Ingredienser |
Bilde |
Deig: 3,5 dl hvetemel 50 g smør 1 dl sukker 2 eggeplommer 2-3 ss vann
Mandeldeig: 100 g smør 100 g mandler 1 1/2 dl sukker 2 dl hvetemel
2-3 dl multer eller andre bær |
|
|
Slik gjør du |
Rør smøret mykt, tilsett sukker, mel, eggeplommer og vann til en myk og smidig deig. La den hvile 1/2 time. Kjevle eller trykk ut deigen i en smurt, drysset form. Prikk deigen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ved 180 gr. i ca 15 min. Avkjøl.
Mandeldeig: Finhakk mandlene. Rør smøret mykt og bland med sukker,mandler og hvetemel. Fordel mandeldeigen over den avkjølte bunnen i et jevnt lag. Fordel bærene over. Stek ved 200 gr. i 20-30 minutter eller til kaken er lysebrun. Server lunken med krem eller is. |
Kilde: Oddny |
|