Skogsbærsymfoni på nøttebunn |
|
Til denne dessertkaken bruker du en blanding av det du finner i skogen eller skogkanten, f.eks. blåbær, tyttebær, bringebær og evt. rips og solbær fra hagen. Eller hva med egenplukket villjordbær og kanskje t.o.m. noen aromakakofoniske tranebær som du fant like etter snøsmeltingen i vår (hvis du hadde en normalt kald vinter). Bruk din egen favorittkombinasjon. |
Ingredienser |
Bilde |
200 g mykt smør 1 1/2 dl sukker 2 eggeplommer 100 g mel 100 g malte hasselnøtter 1 pk. rød gele 300 g blandede bær |
|
|
Slik gjør du |
Rør smør og sukker lyst og luftig. Ha i eggeplommene, en av gangen og rør godt. Bland mel og hasselnøtter og ha blandingen i smøret. Sett deigen kjølig i en 1/2 time.
Trykk deigen ut i en smurt paiform og dekk den til med folie slik at den holder fasongen langs kantene. Stekes i en 24 cm paiform midt i ovnen ved 225 gr i ca. 20 min. Avkjøl.
Lag rød gele. Fordel bær på kakebunnen og hell over varm gele. Dessertkaken er ferdig når geleen er stivnet.
Serveres med seterrømme eller creme fraiche :) |
Kilde: Deus |