Tilbake

Sjokolade-fondant II

En mektig dessert. Perfekt for sjokoladeelskere.
Ingredienser  
300 gram usaltet smør
300 gram mørk sjokolade, 70-75 % kakao, bruk en kvalitetssjokolade, gjerne Walrhona
6 eggeplommer
6 egg
170 gram farin
30 gram hvetemel
Slik gjør du
Smelt sammen smør og sjokolade, meget sakte over vannbad.

Pisk eggeplommer, egg og sukker på lav hastighet, til sukkeret er løst opp.
Tilsett sjokoladeblandingen, og pisk på lav hastighet til det har blandet seg, ca 1 min.
Sikt i melet i et par omganger, og vend inn i blandingen.
La røren avkjøle i 15 minutter.

Pisk røren for hånd i noen sekunder.
Fyll røren i små, smurte, former, evt store muffinsformer(amerikanske muffinsformer). Denne røren skal gi ca 10 fondanter.
Formene skal være ca 3/4 fulle.
Stek på 175 grader, midt i ovnen, 8-10 minutter.
Avkjøl i 1 minutt, før kakene hvelves på et fat.

Server gjerne med iskrem, evt sorbet, og friske bær.
Kilde: Jørn H