Elviras mandelkake |
|
|
Ingredienser |
|
200 g malte mandler 1,5 dl sukker 4 eggehviter
Karamellsaus: 2 dl fløte 3/4 dl sukker 1 ss sirup
krem: 2 dl fløte 2 ts kakao 1/2 ts sukker
Pynt: Hakkede mandler eller reven sjokolade
|
|
Slik gjør du |
Mal mandler og bland med sukkeret.Visp eggehvitene til hardt skum og bland forsiktig sammen med mandel massen. Bre deigen ut i en sirkel på den bakepapir kledde bakeplaten og stek den midt i ovnen på180 i ca 15 min.
Mens kaken steker lager du karamellsausen. Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og la susen koke til den blir seig ca.20-30 min. Fordel sausen utover kaka og la det avkjøles.
Krem: Visp kremen og smak til med kakao og kaffepulver( kan sløyfes) Fordel kremen på kaka og dryss på pynt.
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri |
Kilde: R.E. |
|