Tilbake

FLYKRÆSJ-KAKE II

Form fasongen på bunnen etter fatet du skal bruke. NB: Vider seg litt ut under steking. Best i langpanne.
Ingredienser  
Bunn:
4 eggehviter
200 gr.melis

Frukt:
2 epler
2 pærer
3-4 bananer
2 små bokser ananas (siles- ta vare på saften)
hakka valnøtter

2 pk kremfløte

Glasursaus:
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
ananas-saft av 2 bokser

Slik gjør du
Bunn: Eggehvitene og melisen piskes stivt. Stekes på bakepapir eller i langpanne i 150 grader (varmluft) -170 (vanlig ovn) i ca 1 time. Avkjøles.

Frukten deles opp i biter og fløten stivpiskes. Legg frukt og krem lagvis oppå bunnen, krem til slutt på toppen.

Glasursaus:

Eggeplommer, sukker og ananas-saft haes i kasserolle og varmes sakte opp til et tykner. Rør hele tiden. Avkjøles.
Hell glasuren i striper over kremen. Pynt gjerne med f.eks. friske jordbær på toppen.
Spesielle egenskaper
Uten hvetemel
Kilde: Maya