FLYKRÆSJ-KAKE II |
|
Form fasongen på bunnen etter fatet du skal bruke. NB: Vider seg litt ut under steking. Best i langpanne. |
Ingredienser |
|
Bunn: 4 eggehviter 200 gr.melis
Frukt: 2 epler 2 pærer 3-4 bananer 2 små bokser ananas (siles- ta vare på saften) hakka valnøtter
2 pk kremfløte
Glasursaus: 4 eggeplommer 1/2 dl sukker ananas-saft av 2 bokser
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Eggehvitene og melisen piskes stivt. Stekes på bakepapir eller i langpanne i 150 grader (varmluft) -170 (vanlig ovn) i ca 1 time. Avkjøles.
Frukten deles opp i biter og fløten stivpiskes. Legg frukt og krem lagvis oppå bunnen, krem til slutt på toppen.
Glasursaus:
Eggeplommer, sukker og ananas-saft haes i kasserolle og varmes sakte opp til et tykner. Rør hele tiden. Avkjøles. Hell glasuren i striper over kremen. Pynt gjerne med f.eks. friske jordbær på toppen. |
Spesielle egenskaper |
Uten hvetemel |
Kilde: Maya |