Tilbake

Vanilje-eplekake uten egg og melk

Denne oppskriften er kjempe god og enkel å lage.
Ingredienser  
1/2 liter vaniljesaus (laget av 1 pose vaniljesauspulver og 1/2 liter rismelk)
100 gr melkefri margarin, smeltes
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
6 dl mel
3-4 store epler i skiver eller båter

Slik gjør du
Lag vaniljesausen etter anvisningen på pakken, men bruk rismelk eller annen melk som tåles. Smelt margarinen og bland den med vaniljesausen, avkjøl. Bland alt det tørre og ha i vaniljesausen litt etter litt.Rør til en klumpefri deig. Kle en vanlig kakeform eller en liten langpanne med bakepapir. Fordel eplene over. Strø perlesukker og kanel over.
Stek kaken i ca 45 min.
Ovn 175 grader.
Spesielle egenskaper
Uten melkeprodukter
Kilde: Kari Elise