| Vanilje-eplekake uten egg og melk | 
				
					|  | 
				
					| Denne oppskriften er kjempe god og enkel å lage. | 
				
					| 
							
								| Ingredienser |  |  
							
									| 1/2 liter vaniljesaus (laget av 1 pose vaniljesauspulver og 1/2 liter rismelk) 100 gr melkefri margarin, smeltes
 2 dl sukker
 1 ts vaniljesukker
 3 ts bakepulver
 6 dl mel
 3-4 store epler i skiver eller båter
 
 
 |  | 
				
					| Slik gjør du | 
				
					| Lag vaniljesausen etter anvisningen på pakken, men bruk rismelk eller annen melk som tåles. Smelt margarinen og bland den med vaniljesausen, avkjøl.   Bland alt det tørre og ha i vaniljesausen litt etter litt.Rør til en klumpefri deig. Kle en vanlig kakeform eller en liten langpanne med bakepapir. Fordel eplene over. Strø perlesukker og kanel over. Stek kaken i ca 45 min.
 Ovn 175 grader.
 | 
				
				
					| Spesielle egenskaper | 
				| Uten melkeprodukter | 
				
				
					| Kilde: Kari Elise |