Vanilje-eplekake uten egg og melk |
|
Denne oppskriften er kjempe god og enkel å lage. |
Ingredienser |
|
1/2 liter vaniljesaus (laget av 1 pose vaniljesauspulver og 1/2 liter rismelk) 100 gr melkefri margarin, smeltes 2 dl sukker 1 ts vaniljesukker 3 ts bakepulver 6 dl mel 3-4 store epler i skiver eller båter
|
|
Slik gjør du |
Lag vaniljesausen etter anvisningen på pakken, men bruk rismelk eller annen melk som tåles. Smelt margarinen og bland den med vaniljesausen, avkjøl. Bland alt det tørre og ha i vaniljesausen litt etter litt.Rør til en klumpefri deig. Kle en vanlig kakeform eller en liten langpanne med bakepapir. Fordel eplene over. Strø perlesukker og kanel over. Stek kaken i ca 45 min. Ovn 175 grader. |
Spesielle egenskaper |
Uten melkeprodukter |
Kilde: Kari Elise |