Råstokk |
|
|
Ingredienser |
|
7,5 dl melk 135 g sukker 150 g smør ca 1,5 kg hvetemel 1 pakke gjær
Fyll 300 g sukker 450 g smør 1,5 pose kanel
|
|
Slik gjør du |
Deig: Smelt smør, ha i melk og sukker, rør ut gjæren. Ha i mel, lag en litt løs deig, men ikke klissete. Ikke bland med mixer. Hev godt.
Denne deigen passer til langpanne. Lag to leiver, ha på fyll, rull sammen, og del i to. Ha i langform. Da blir det fire "ruller" ved siden av hverandre. Klipp som til blad krans: Klipp jevne hakk et stykke nedi hver rull, og brett disse "skivene" til hver side annenhver gang. Etterheves i 2 timer. Når den skal stekes, dryss på masse sukker.
180 grader 20-25 min. Midt i ovnen.
|
Kilde: Randi |
|