Tilbake

Smultringer og berlinerkuler uten melk og egg

Dette er en oppskrift for deg som ikke tåler egg eller melk
Ingredienser  
Smultringer- 30 stk
7 dl hvetemel
2 dl sukker
1/2 ts kardemomme
3 ts bakepulver
50 gr melkefri margarin
3 dl vann

til steking 1 1/2 kg smult
Slik gjør du
Bland hvetmel, kardemomme, bakepulver og sukker i en bakebolle. Tilsett 1 dl av vannet og rør deigen lett dammen. Kok opp 2 dl vann og margaringen. Hell væsken over i bakebollen og rør deigen jevn. Strø litt mel på toppen, dekk til og sett deigen kjølig, gjerne natten over. Kjevl deigen til 1 cm tykk leiv, på melet bakebord. Stikk ut smultringene og stek dem gyldne i smultgryten. La smultringene renne av seg på kjøkkenpapir.
Fine og fryse og smaker som nystekte hvis de varmes lett opp i ovnen like før serveriing.

Berlinerkulene, midstykket fra smultringene.
Syltetøy og melis.
Stek midstykkene fra smultringen på samme måte som smultringen. Sprøyt syltetøy inn i de ferdige kulen med en sprøytepose med smal spiss. Rull til slutt kulen i melis.
Kilde: Kari Elise