Smultringer og berlinerkuler uten melk og egg |
|
Dette er en oppskrift for deg som ikke tåler egg eller melk |
Ingredienser |
|
Smultringer- 30 stk 7 dl hvetemel 2 dl sukker 1/2 ts kardemomme 3 ts bakepulver 50 gr melkefri margarin 3 dl vann
til steking 1 1/2 kg smult
|
|
Slik gjør du |
Bland hvetmel, kardemomme, bakepulver og sukker i en bakebolle. Tilsett 1 dl av vannet og rør deigen lett dammen. Kok opp 2 dl vann og margaringen. Hell væsken over i bakebollen og rør deigen jevn. Strø litt mel på toppen, dekk til og sett deigen kjølig, gjerne natten over. Kjevl deigen til 1 cm tykk leiv, på melet bakebord. Stikk ut smultringene og stek dem gyldne i smultgryten. La smultringene renne av seg på kjøkkenpapir. Fine og fryse og smaker som nystekte hvis de varmes lett opp i ovnen like før serveriing.
Berlinerkulene, midstykket fra smultringene. Syltetøy og melis. Stek midstykkene fra smultringen på samme måte som smultringen. Sprøyt syltetøy inn i de ferdige kulen med en sprøytepose med smal spiss. Rull til slutt kulen i melis. |
Kilde: Kari Elise |
|