Superfantastisk firkløverkake |
|
Denne firkløverkaken er bare helt nydelig. Den består av en vanlig surmelkssjokoladekake med en deilig firkløversjokoladekrem. Bør absolutt testes :D |
Ingredienser |
|
Bunn: 150 g smør 1 liter surmelk 7,5 dl sukker (kan gjerne redusere sukkeret til 6 dl) 5 ss kakao 6 ts natron 9 dl hvetemel
Glasur: 3/4 dl kremfløte (gjerne matfløte) 50 g smør 200 g firkløver 75 g melis
Tips: Hvis du ønsker en nøttefri |
|
Slik gjør du |
Bunn: Smelt smør og avkjøl det litt. Bland deretter smøret sammen med surmelken og rør rundt. Tilsett så alle de tørre ingrediensene og rør til den er klumpefri. Hell røren over i en stor bakepapirbelagt langpanne (30x40). Stekes midt i ovnen på 180 grader til den er gjennomstekt (ca. 40-45 min).
Krem: Smelt smør (svak varme). Tilsett sjokolade, melis og kremfløte og rør til kremen er klumpefri. La kreme kjøle til den er passe myk slik at du klarer å smøre den utover kaken. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Rask å lage, Stor langpanne, Uten egg, Velegnet til frysing |
Kilde: Cake lover |