Tilbake

Superfantastisk firkløverkake

Denne firkløverkaken er bare helt nydelig. Den består av en vanlig surmelkssjokoladekake med en deilig firkløversjokoladekrem. Bør absolutt testes :D
Ingredienser  
Bunn:
150 g smør
1 liter surmelk
7,5 dl sukker (kan gjerne redusere sukkeret til 6 dl)
5 ss kakao
6 ts natron
9 dl hvetemel

Glasur:
3/4 dl kremfløte (gjerne matfløte)
50 g smør
200 g firkløver
75 g melis

Tips:
Hvis du ønsker en nøttefri
Slik gjør du
Bunn:
Smelt smør og avkjøl det litt. Bland deretter smøret sammen med surmelken og rør rundt. Tilsett så alle de tørre ingrediensene og rør til den er klumpefri. Hell røren over i en stor bakepapirbelagt langpanne (30x40). Stekes midt i ovnen på 180 grader til den er gjennomstekt (ca. 40-45 min).

Krem:
Smelt smør (svak varme). Tilsett sjokolade, melis og kremfløte og rør til kremen er klumpefri. La kreme kjøle til den er passe myk slik at du klarer å smøre den utover kaken.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Rask å lage, Stor langpanne, Uten egg, Velegnet til frysing
Kilde: Cake lover