Saftig gulrotkake |
|
Dette er verdens beste gulrotkake. Oppskriften tok jeg med hjem fra Danmark.
Glasuren gidder jeg vanligvis ikke å lage, men den er veldig god. |
Ingredienser |
Bilde |
BUNN: 200 g mykt smør 200 g brunt sukker 3 egg 200 g hvetemel 2 ts kanel 2 ts bakepulver 300 gram gulrøtter 75 hakkede valnøtter 1 1/2 dl rosiner
GLASUR: 150 g fløteost naturell 2 ss vann 40 g melis 2 ts revet sitronskall 2 ts sitronsaft |
|
|
Slik gjør du |
Rør sammen smør, sukker og egg. Riv gulrøttene. Grovraspet gir saftig kake, fint raspet gir en luftigere kake. Bland gulrøtter og hvetemel, og bland alle ingrediensene sammen.
Stekes ved 175 gr i ca 60 minutter.
GLASUR: Bland alt og rør godt. Pynt kaken evt med valnøtter og litt revet sitron- eller appelsinskall. |
Kilde: Oddny |
|