Tilbake

Solbjørgs friske ostekake

Skal ikke stekes.
Ingredienser  
Bunn
200 gr gjende kjeks
100 gr halvsmeltet melange

Fromasj
1 pk gele, bringebær el appelsingele
2.5 dl vann
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
200 g melis
3 dl lettrømme
1 tine naturell gourmet ost

Lokk
1 pk gele
5 dl vann
Slik gjør du
Bunn
Knus kjeksen og bland den med halvsmeltet smør. Trykk den forsiktig, ikke for hardt ut i ei 26 cm stor springform. Tape gjerne bare ringen til et passe stort flatt fat.

Fromasj
Kok opp 2.5 dl vann og rør ut geleen i vannet. Settes til avkjøling, går bra om den står på benken..

Pisk fløten med vaniljesukkeret til dette blir litt tykt. Ha oppi osten og rømmen, pisk til det blir klumpfritt. 200gr melis piskes sammen med fløten og vaniljesukkeret. Bland inn geleen som har stått og blitt avkjølt. Gjør ingenting om den er litt lunken.
Tøm blandingen oppi formen.
Settes i kjøleskap 2-3 timer.
Kan gjerne dryppe noen dråper med rød konditorfarge oppå fromasjen og lage mønster med en gaffel,
Før den så settes i kjøleskapet, dette blir bare ett flott kunstverk som vises under geleen

Lokk
Lag geleen til lokket på ostekaka mens den står i kjøleskapet og stivner.
Her brukes 1 pk gele og 5 dl kokende vann. Rør inn geleen og sett den på benken til avkjøling. Haes forsiktig over ostekaka som har stått 2-3 timer i kjøleskap og stivnet.
Viktig at geleen er kald, men ikke stivnet.


Kilde: Solbjørg