Seig og mektig |
|
Min søster Kristins oppskrift. En seig og mektig-bløt sjokoladekake som er nydelig god, serveres med en klatt krem til.. Som navnet tilsier er den seig og mektig.
|
Ingredienser |
Bilde |
100 gr lys kokesjokolade 100 gr mørk kokesjokolade 200 gr smeltet smør 4 egg 2 dl sukker 2,5 dl hvetemel 1ts bakepulver 1 ts vaniljesukker
|
|
|
Slik gjør du |
Smelt kokesjokoladen og smøret i en kasserolle, ikke for varmt, rør. Pisk eggedosis av sukker og romtempererte egg. Bland så sammen. Bland i resten av indigrensene.
Ha bakepapir i bunnen av ei 24 cm springform
Stekes på 225c i 12-15 minutt Kaka kan med fordel settes i fryseren ei stund etter avkjøling, for da kan en ta av bakepapiret i bunnen av forma.
Serveres med en klatt pisket krem til.
Kaken faller ofte sammen på midten, fordi den er så lite stekt, skal være slik.
Den er flytende i midten den dagen den er bakt, neste dag er den blitt fastere (bildet er fra dagen etter baking).
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Solbjørg |
|