Tilbake

Seig og mektig

Min søster Kristins oppskrift. En seig og mektig-bløt sjokoladekake som er nydelig god, serveres med en klatt krem til.. Som navnet tilsier er den seig og mektig.
Ingredienser Bilde
100 gr lys kokesjokolade
100 gr mørk kokesjokolade
200 gr smeltet smør
4 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Seig og mektig
Slik gjør du
Smelt kokesjokoladen og smøret i en kasserolle, ikke for varmt, rør.
Pisk eggedosis av sukker og romtempererte egg.
Bland så sammen.
Bland i resten av indigrensene.

Ha bakepapir i bunnen av ei 24 cm springform

Stekes på 225c i 12-15 minutt

Kaka kan med fordel settes i fryseren ei stund etter avkjøling, for da kan en ta av bakepapiret i bunnen av forma.

Serveres med en klatt pisket krem til.

Kaken faller ofte sammen på midten, fordi den er så lite stekt, skal være slik.


Den er flytende i midten den dagen den er bakt, neste dag er den blitt fastere (bildet er fra dagen etter baking).
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Solbjørg