Kalles eplekake |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
150 g hvetemel 150 g sukker 1 ts bakepulver 150 g meierismør 2 egg 5 epler 2 ss sukker 1 ts malt kanel ½ dl mandler, hakkede |
|
|
Slik gjør du |
Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle. Smuldre i smøret. Tilsett sammevispede egg og rør deigen sammen. Fordel deigen jevnt i formen. Skrell eplene, fjern frøhuset og del resten i båter. Stikk eplebåtene tett sammen i deigen.
Dryss på sukker, kanel og mandler. Stek kaken. Server den lett avkjølte kaken med vispet kremfløte, rømme eller iskrem til.
Rund kakeform, 24 cm i diameter (til en kake på 8-10 porsjoner). I stekeovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
|
Kilde: O.L. |
|