Japansk pudding |
|
Denne desserten kommer fra Kakemons-redaktørens favorittrestaurant Oghen i Tokyo. Oppskriften holder til 6 personer, for desserten er nokså mektig. Selv om det er gelatin i den, blir desserten ikke så fast at den kan hvelves ut på et fat, den øses med skje over i porsjonsskåler. Lages dagen før den skal serveres. |
Ingredienser |
Bilde |
4 dl soyamelk 4 dl kremfløte 60 g sukker
250 g fløteost naturell (romtemperert)
4 plater gelatin
Lønnesirup
Kjeks, f.eks. Biscotti eller Havreflarn. |
|
|
Slik gjør du |
Rør rammen osten til en jevn masse.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Soyamelk, kremfløte og sukker varmes opp. Det skal ikke koke.
Rør ut gelatinen i den varme melkeblandingen. Rør inn ostemassen. Pisk evt. med en mikser, eller bruk stavmikser. Hvis du ikke får ut alle klumpene, sil massen gjennom en sikt.
Hell blandingen i en skål og la den stå i kjøleskap til den er stivnet.
Serveres med lønnesirup, kjeks og en god kaffekopp. |
Kilde: Kakemonsen.no |
|