Tilbake

Wienerbrødkake i langpanne

Denne kaka er kjempegod og enkel å lage. Ingen ting er vel så godt som nybakt gjærbakst
Ingredienser  
225 gr. smør - smeltes
3 egg
1 dl sukker
3 dl melk
1 pk gjær
ca 750 gr gjær
1 ts kardemomme

1 pk ferdig vaniljekrem
smelta smør, kanel og sukker til kanelsnurrene
Slik gjør du
Smelt smør, pisk egg og sukker til eggedosis, varm melk og rør ut gjær, ha i mel og kardemomme.
Blandes godt og heves til dobbel størrelse.
Del deigen i 2 og kjevle den ut til den passer i langpannen, ha på vaniljekrem utover hele deigen. Kjevle resten av deigen til et rektangel og pensle med smelta smør. Dryss på kanel og sukker. Rull sammen og lag kanelsnurrer, ca 30 stk. Sett de jevnt fordelt (6x5) oppå vaniljekremen. Etterheves.

Stekes i ca. 15 min på 180 - 200 grader
Kilde: Gunn