Safranbrød |
|
i ovnen i 225,c 10-15 minuter midterste rille |
Ingredienser |
|
50 g gjær 150 g margarin 5 dl melk 1 g safran 1 sukkerbit 14-15 dl hvetemel 1\2 ts salt 1\2 dl sukker 1-2 ts kardemomme
Rosiner Egg og melk til pensling |
|
Slik gjør du |
smuldre gjæren i bakebollen. Smelt margarin i en kjele. Tilsett melk og varm opp til fingervarmt. Hell blandigen over gjæren. Rør litt rundt. Støt safran med en sukkerbit godt i en morter slik at safrantrådene blir finknust. Bland det med litt av melet og rør det sammen med de andre ingrediensene i melkeblandigen. Hold av litt mel så deigen ikke blir for fast. Arbeid deigen smidig. Dekk den til og la den heve til dobbel størelse. Bak ut deigen til figurer. La kakene heve godt på platen. Trykk ned pynterosiner i kakene like før steking. Pensle med sammenpisket egg og melk. Safranbrød smaker best samme dag de er stekt men de kan også fryses. |
Kilde: malin |
|