Drops |
|
Hvis dropsmassen begynner å bli brun er den ferdig. |
Ingredienser |
|
1 1/2 dl vann 2 dl sukker 5 dl druesukker
drops smaker/farger som du ønsker salmiakksalt citronsyre melis matolje |
|
Slik gjør du |
Mål opp vann, sukker og druesukker. Ta først vann, så sukker og så druesokker i en kasserolle, ta på lokk. La det få koke (du vill se at det rykker kjempemye) og ta tiden på 1 minutt. Ta av lokket ta en pinne i kjelen, ta pinnen i et glass vann og kjen på drops massen, hvis den er hard kan du ta dropsmassen på et bord som er smørt med matolje. La dropsmassen få en litt stiv kant. Ta oppi farge og Salmjaksalt/citronsyre (spørs hvilken smak du skal ha). Rør rundt med to dropsrørere. Ta oppi smak. del dropsen i små bitter med en saks som er vasket/koket. La dropsel ligge skilt til den har avskjølt seg litt. Ta dropsene oppi en skål (du kan ta oppi melis hvis du hvil). Klar til servering! Dropsen kan oppbevares i 2 månder i lukket pose! |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: Andrea-95 |
|