Ritas beste |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
500 gr smør kakao til passe mørk kake (I kaken på bildet er det brukt 10 strøkne ss) 9dl mel 9 dl sukker 1 beger seterrømme 3 egg 3 ts natron 2 ts vaniljesukker 3-4 dl melk
glasur 150 gr smør kakao til passe mørk melis til passe konsistens 2-3 ss melk vaniljesukker til passe søt (skal vere søt og god glasur) |
|
|
Slik gjør du |
Smelt smøret og ha i kakaoen. Alt skal lages i panne på svak varme på ovnen. Tilsett vekselsvis sikta mel, sukker, vaniljesukker, natron og melka. Tilsett egga etter kvart og rømmen tek du i til slutt. Tilsett gjerne meir kakao om du vil ha ei mørk kake. Ha i langpanne med bakepapir og stek på 200 grader i ca 45 min (alt etter ovn!), stikk med pinne i midten.
Lag glasuren også i panne: Smelt smør og tilsett resten. Ha glasuren på kaka når den er kald, ha gjerne kokos på eller fargedryss om ønska=). Blir veldig god om den får stå ei stund i kjøleskapet før den blir servert!
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: Ritas LB |
|