Riskrem og rød saus |
|
Tradisjonell juledessert, men også god etter søndagsmiddagen laget på restene av lørdagsgrøten.
Husk at den røde sausen må lages på forhånd så den blir kald.
|
Ingredienser |
|
Rød saus: - Husholdsningssaft, solbærsirup e.l. - Potetmel
Riskrem: - Kald risengrynsgrøt - 1 pk kremfløte - 1 dl sukker - 2 ts vaniljesukker - sjokolade til pynt |
|
Slik gjør du |
Rød saus: Bland saft og vann i en gryte, ha mer saft enn vanlig slik at den blir sterk. Hvis du lager ca. 1/2 liter saft skal du blande ut ca. 2 ts potetmel i bittelitt vann, som du så rører inn i saften. Kok saftblandingen til den er passe tykk. Sett i kaldt vannbad. Serveres kald i en pen mugge.
Riskrem: Pisk kremfløten halvstiv med sukker og vaniljesukker. Bland i et par sleiver med risengrynsgrøt, mengden må tilpasses etter eget ønske på mengde grøt i forhold til krem. Hell riskremen i serveringsbolle og rasp sjokolade over. Den kan stå i tildekket i kjøleskapet en god stund før servering. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn, Tradisjonsmat, Uten egg, Uten hvetemel |
Kilde: Sofies beste |
|