| 
				
					| Riskrem og rød saus |  
					|  |  
					| Tradisjonell juledessert, men også god etter søndagsmiddagen laget på restene av lørdagsgrøten.
Husk at den røde sausen må lages på forhånd så den blir kald. |  
					| 
							
								| Ingredienser |  |  
							
									| Rød saus: - Husholdsningssaft, solbærsirup e.l.
 - Potetmel
 
 Riskrem:
 - Kald risengrynsgrøt
 - 1 pk kremfløte
 - 1 dl sukker
 - 2 ts vaniljesukker
 - sjokolade til pynt
 |  |  
					| Slik gjør du |  
					| Rød saus: Bland saft og vann i en gryte, ha mer saft enn vanlig slik at den blir sterk. Hvis du lager ca. 1/2 liter saft skal du blande ut ca. 2 ts potetmel i bittelitt vann, som du så rører inn i saften. Kok saftblandingen til den er passe tykk. Sett i kaldt vannbad. Serveres kald i en pen mugge.
 
 Riskrem:
 Pisk kremfløten halvstiv med sukker og vaniljesukker. Bland i et par sleiver med risengrynsgrøt, mengden må tilpasses etter eget ønske på mengde grøt i forhold til krem. Hell riskremen i serveringsbolle og rasp sjokolade over. Den kan stå i tildekket i kjøleskapet en god stund før servering.
 |  
					| Spesielle egenskaper |  | Rask å lage, Skal ikke i stekeovn, Tradisjonsmat, Uten egg, Uten hvetemel |  
					| Kilde: Sofies beste |  |