Tilbake

Riskrem og rød saus

Tradisjonell juledessert, men også god etter søndagsmiddagen laget på restene av lørdagsgrøten. Husk at den røde sausen må lages på forhånd så den blir kald.
Ingredienser  
Rød saus:
- Husholdsningssaft, solbærsirup e.l.
- Potetmel

Riskrem:
- Kald risengrynsgrøt
- 1 pk kremfløte
- 1 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- sjokolade til pynt
Slik gjør du
Rød saus:
Bland saft og vann i en gryte, ha mer saft enn vanlig slik at den blir sterk. Hvis du lager ca. 1/2 liter saft skal du blande ut ca. 2 ts potetmel i bittelitt vann, som du så rører inn i saften. Kok saftblandingen til den er passe tykk. Sett i kaldt vannbad. Serveres kald i en pen mugge.

Riskrem:
Pisk kremfløten halvstiv med sukker og vaniljesukker. Bland i et par sleiver med risengrynsgrøt, mengden må tilpasses etter eget ønske på mengde grøt i forhold til krem. Hell riskremen i serveringsbolle og rasp sjokolade over. Den kan stå i tildekket i kjøleskapet en god stund før servering.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn, Tradisjonsmat, Uten egg, Uten hvetemel
Kilde: Sofies beste