Tilbake

Lefsekling fra Hallingdal

Tradisjonslefser som tilbehør til småmat. Festmat
Ingredienser  
1 l helmelk
1/2 kg margarin
2,5 dl seterrømme
1 eggeplomme
1 kg hvetemel
Krem til smøring inni lefsene:
1/4 kg meierismør
1/4 kg margarin
Melis
Slik gjør du
Smelt margarin. Tilsett halvparten av hvetemelet og spe med varm melk til en tykk hvit "grøt". Avkjøl til det blir lunkent. Tilsett rømme, eggeplomme og resten av melet. La deigen hvile til neste dag. Lag emner på ca 140 gram. Kjevle deigen tynt ut og stek dem pent og raskt på begge sider på takke. Jeg bruker termostaten på 7. Legg dem oppå hverandre under tykke pledd og la dem avkjøles. Smør smørkrem på lesen og legg dem dobbelt. Klippes i snipper.
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat
Kilde: Fra utflyttet halling