Tilbake

Enkel eplekake II

En kjempegod eplekake! Og den er rask å lage.
Ingredienser  
2,5 dl sukker
1 dl melk
110 g smør
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 egg

Epler, kanel og sukker. Evt. hakka nøtter/mandler.
Slik gjør du
Kok opp sukker og melk i en kjele/panne. Ta til side og rør i smøret til det er smelta. Rør i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker til røren er fri for klumper. Rør i eggene, et av gangen, og rør godt mellom eggene.
Fordel røren i en rund smurt form(24 cm). Skrell epler,skjær i båter og fordel på røren. Strø godt med kanel og sukker over og stek kaken ved 180 grader i ca 30 minutt.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: matmonsen