Tilbake

Sarah Bernhard III

Disse er gode :o) disse skal settes i frysa. best og lage når det er kulde grader ute.. setter ut føre de settes i frysa så sjokoladen stivner.
Ingredienser  
Bunn:

1/2 kg mandler
1/2 kg melis
5 eggehviter

Smørkrem:
100 gr smør- romtemp
150 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 ts kakao
3-4 eggeplommer

ca 3 pl kokesjokolade til toppen
Litt kaffe (2-3 ss)
Slik gjør du
Bunn:
Pisk eggehviter stivt. Mal mandler med skall og bland melis i dette. Rør inn i eggehviten.

Smørkrem: Rør smør, melis, eggehviter, kakao og vaniljesukker til en fin og glatt krem.

Settes på bakepapir med ts. Disse skal ikke være så store, så en 1/2 ts holder med deig til hver kake.

Stekes på 175 grader i ca 10- 15 min.

La de bli godt avkjølt føre du tar de av platen, for disse kakene er sprø og går lett i stykker.

Ta på smørkrem og smeltet sjokolade som du har på toppen. Avkjøl i kjøleskap, fryser eller ute i kulden. Sjokoladen smelter du i vannbad med litt kaffi. Bre sjokoladen over den delen av kakene som er dekket med smørkrem.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: inger