Saftig sjokoladekake uten egg |
|
Denne er nesten best dagen etterpå. En god sjokoladekake med kulturmelk og uten egg. Den er god for alle annledninger. |
Ingredienser |
|
1 liter kulturmelk ( tine blå kartong) 500 gr sukker 800 gr hvetemel 4-8 ss kakao 4 ts natron 250 gr smeltet smør
krem: 100 gr smeltet smør 8 ss kaffe 500 gr melis 4 ts vaniljesukker ca 2 ts kakao (du ser hva du liker)
Kokosmasse til pynt. |
|
Slik gjør du |
Ta kulturmelk og sukker oppi en stor bakebolle, ta litt vann i kartongen og rist denne så du får alt ut. Ca 1 dl vann. Rør dette sammen i ca 1 min. Bland det tørre ( hvetemel, kakao og natron) oppi melkeblandingen. Smelt smør, avkjøl og tilsett til slutt.
Krem: Smelt smør, kaffe og kakao i en kjele. Avkjøl dette og ta oppi melis. Legg dette på avkjølt kake. Pynt med kokosmasse.
stek kaken 175 grader ,nederste rille, i ca 45 min. |
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne, Uten egg |
Kilde: inger |
|