Tilbake

Trøffelkake til fest

OBS! Du må starte med å koke fløte til sjokoladekremen dagen før kaken skal serveres.
Ingredienser  
7 egg
250 g sukker
50 g kakao
50 g potetmel
150 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
60 g smør

SJOKOLADEKREM
Drøyt 6 1/2 dl kremfløte
150 g kokesjokolade i biter
Slik gjør du
Pisk sukker og egg til eggedosis.
Bland det tørre, siktes i eggedosisen og vend med en treskje.
Smelt smøret, som tilsettes til slutt.
Kaken skal stekes ved 170 grader i 45 minutter.

SJOKOLADEKREM
Kok opp kremføten, og tilsett sjokoladebitene.
Visp godt når sjokoladen er blitt myk.
Sett kremen kaldt, og la den hvile til neste dag.
Pisk kremen på vanlig måte.

Del bunnen i 3 deler.
Dynkes med sukkerlake og 2 ts romessens (kan sløyfes)
Sjokoladekrem mellom lagene, og pynt med krem på toppen som en bløtkake.
Pynt eventuelt med høvla sjokolade og coctailbær.
Kilde: Helen