Trøffelkake til fest |
|
OBS! Du må starte med å koke fløte til sjokoladekremen dagen før kaken skal serveres. |
Ingredienser |
|
7 egg 250 g sukker 50 g kakao 50 g potetmel 150 g hvetemel 1/2 ts bakepulver 60 g smør
SJOKOLADEKREM Drøyt 6 1/2 dl kremfløte 150 g kokesjokolade i biter |
|
Slik gjør du |
Pisk sukker og egg til eggedosis. Bland det tørre, siktes i eggedosisen og vend med en treskje. Smelt smøret, som tilsettes til slutt. Kaken skal stekes ved 170 grader i 45 minutter.
SJOKOLADEKREM Kok opp kremføten, og tilsett sjokoladebitene. Visp godt når sjokoladen er blitt myk. Sett kremen kaldt, og la den hvile til neste dag. Pisk kremen på vanlig måte.
Del bunnen i 3 deler. Dynkes med sukkerlake og 2 ts romessens (kan sløyfes) Sjokoladekrem mellom lagene, og pynt med krem på toppen som en bløtkake. Pynt eventuelt med høvla sjokolade og coctailbær. |
Kilde: Helen |
|