Tilbake

Eplekake a`la Shetland

En oppskrift tatt med fra Shetlandsøyene
Ingredienser  
Bunn:
250 gram margarin
250 gram hvetemel
90 gram melis

Fyll:
2 pk vaniljesaus for koking
5 dl melk
3-5 epler
sukker og kanel etter smak
Slik gjør du
Bland margarin, mel og melis godt.
Deigen skal være litt smuldrete.
Fordel mesteparten av deigen ut i en springform på 24cm. Fordel godt i bunnen og langs ringen på formen.

Kok vaniljesaus med halvparten så mye melk som det står på pakken (til sammen 5 dl).

Skrell eplene.
Legg eplebåter, sukker og kanel over deigen og fyll opp med vaniljesaus. Legg resten av deigen over og sett i steikovnen.
Stek på 180 grader til gylden ( ca 15-18 minutter).

Server med is eller krem.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Ailin