Eplekake a`la Shetland |
|
En oppskrift tatt med fra Shetlandsøyene |
Ingredienser |
|
Bunn: 250 gram margarin 250 gram hvetemel 90 gram melis
Fyll: 2 pk vaniljesaus for koking 5 dl melk 3-5 epler sukker og kanel etter smak |
|
Slik gjør du |
Bland margarin, mel og melis godt. Deigen skal være litt smuldrete. Fordel mesteparten av deigen ut i en springform på 24cm. Fordel godt i bunnen og langs ringen på formen.
Kok vaniljesaus med halvparten så mye melk som det står på pakken (til sammen 5 dl).
Skrell eplene. Legg eplebåter, sukker og kanel over deigen og fyll opp med vaniljesaus. Legg resten av deigen over og sett i steikovnen. Stek på 180 grader til gylden ( ca 15-18 minutter).
Server med is eller krem. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Ailin |
|